Groningen op z'n mooist

fietsroute - 78 km

Deze fietstocht is een ware ontdekkingstocht door het weide- en waterlandschap ten noorden van de stad Groningen. Fraaie boerderijen van het kop-hals-romp type, klapbruggen of 'klappen', vaste (boog)bruggen of tillen, en dorpen op wierden sieren het landschap. U komt maar liefst door een stuk of tien dorpjes waar fraaie kerken, molens en andere historische plekjes zijn te bewonderen. Onder andere door Winsum, in 2020 uit de ANWB-longlist verkozen tot het mooiste dorp van Nederland. De route maakt voornamelijk gebruik van fietspaden en rustige landweggetjes, ver van alle verkeer.

Praktische informatie

Klik voor de verschillende openingstijden en informatie op de links.
Best Western Hotel Restaurant Aduard; Café Restaurant de Brug in Ezinge; Café bij Hammingh in Garnswerd.
In Winsum treft u veel horeca gelegenheden aan. In Middelstum komt u langs Herberg In de Valk, geopend op do t/m zo. Ook in Bedum zijn er horeca gelegenheden. Daarna zijn de mogelijkheden beperkt.

In Ezinge kunt u een bezoek brengen aan Museum Wierdenland. Het museum besteedt veel aandacht aan de opgravingen van archeoloog Albert van Giffen van 1920 tot 1930, aan de geschiedenis van Ezinge, van wierden en het wierdenland in het algemeen.

Na Fransum kunt u een bezoekje brengen bij het Kerkje Harkema.

Deze fietstocht is een combinatie van de routes: Middag-Humsterland en Langs Wierden, Klappen en Maren.

Startpunt Groningen op z'n mooist

Best Western Hotel Restaurant Aduard
Friesestraatweg 13
9831 TB Aduard

coördinaten: N53.24920 E6.45203
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

1 reactie

18 juli 2020   

foto
Reactie
Inderdaad een echte ontdekkingstocht. Wat is het leuk fietsen daar in dat rustige Groningen. Veel dorpjes, mooie kerkjes en een paar borgen. En heel veel lange, slingerende fietspaden dwars door het Groninger Land.
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"