De Kleine Haar

wandelroute - 14 km

De Kleine Haar is een gevarieerde wandeling rond het buurtschap Kring van Dorth, aan de rand van Gelderland. U wandelt via bosjes en weids boerenland naar het fraaie Dorth, een weelderig landgoed in Engelse landschapsstijl. U vindt hier lanen, slingerpaadjes en vijvers, en bankjes om even lekker te pauzeren. Via landelijke, veelal rustige weggetjes komt u terug bij de Stayokay waar u nog even kunt nagenieten van deze tocht.
De route is vernoemd naar het prachtige Noorse huis waarin de Stayokay gevestigd is.

Praktische informatie

Stayokay Gorssel is dagelijks geopend. Tijdens het kampeerseizoen kunt u onderweg pauzeren bij Café-Restaurant 't Proathuus. Check vooraf de openingstijden.

In Dortherhoek gaat de route een stukje over een boerenerf. Daar woont de hond Tommy. Hij doet geen vlieg kwaad maar laat zich soms wel horen. Wandelaars die Tommy liever uit de weg gaan, slaan het slingertje door Dortherhoek over (voor gps'ers: 'Alt KH erf'). Dit alternatief geldt ook als het erf in verband met vogelgriepmaatregelen is afgesloten.
Op het erf zijn honden toegestaan, mits aangelijnd.
Vlak voor het erf komt u langs een eierautomaat. Hier kunt u een doosje eieren kopen van kippen die biologisch gehouden worden. Zorg wel voor contant geld.

Wilt u een langere route lopen of komt u met OV? Kies dan de route Kring van Dorth. Wilt u korter wandelen, kies dan Dromen op Dorth.

Startpunt De Kleine Haar

Stayokay Gorssel
Dortherweg 34
7216 PT Kring van Dorth

coördinaten: N52.22350 E6.26333
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ad van Heuven.

6 reacties

3 juni 2023   

foto
Reactie
Smaken verschillen en daarom ben ik meestal spaarzaam met het gebruik van bijvoeglijke naamwoorden in mijn reacties. Voor deze route hoef ik mij niet in te houden. Met een goed Nederlands woord: Meraviglioso.
Door Ad van Heuven

15 september 2021   

Reactie
Een vijf sterren wandeling, die er van mij maar 4 krijgt omdat ik de wandeling met 14 kilometer aan de korte kant vind en niet per ov te bereiken is tenzij je met de bus naar de halte De drie Kieften in Joppe reist.
Door Ad van Heuven

28 juni 2020   

foto
Reactie
Een mooie wandeling door de afwisseling in wandelgebied (landerijen, (park)bos, uitzicht op huis Dorth). Tevens hebben we onderweg nog een ree gezien. Stayokay is een leuke gelegenheid om iets te drinken (zie foto).
Door Saskia en Jan

11 april 2020   

Reactie
Hele mooie route, wij genoten ervan.
Door Grea de Vries

2 april 2020   

foto
Reactie
Mooie route, vooral het stuk bij Landgoed Dorth. Voor ons geen 5 sterren omdat er best veel over verharde paden moet worden gelopen. Maar toch zeker de moeite waard. En heel rustig!
Door Herman en Els

27 maart 2020   

Reactie
Mooie rustige route, goed beschreven.
Door Jan Willem de Beijer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"