De Mooiste van Karst

We hebben momenteel ruim 100 kanoroutes op de website en de meeste daarvan zijn gemaakt door routemaker Karst Quast. Wie is nou de man achter al die routes? En hoe is het zo gekomen? Hieronder vertelt Karst er het een en ander over.

Maak kennis met Karst

"Ik kano al sinds het einde van de jaren 80. Ben lid van een kanovereniging in Wageningen, KV De Bovenste Polder.
Het voormalige On Track was een club die eerst alleen wandel- en fietsroutes publiceerde. Het mooie stafkaartenmateriaal boeide mij. Mijn vraag waarom ze geen kanoroutes aanboden werd gepareerd met 'kom maar een keer langs met ideeën'. Dit bezoek mondde uit in een aantal kanoroutes die ik beschreef.
De laatste jaren beginnen meer kanovaarders De Mooiste Routes te gebruiken. Dit merk ik aan de routereacties. Verder zie ik dat de routes gevaren worden bij sommige kanoverenigingen; de vaak met zorg gekozen namen worden 1 op 1 in hun toeragenda overgenomen."

Van wat voor type tochten hou je het meest?

"Zelf vaar ik in het hele land, ’s zomers wel in het buitenland. Ik heb in een aantal vakanties de Rijn van Chur tot Maassluis afgevaren en vele andere rivieren in Duitsland bezocht.
Het wildwater-,  zee- of wedstrijdvaren heeft geen aantrekkingskracht op mij."

De mooiste van Karst

"Wat is de mooiste, dat is altijd moeilijk. Kanovaren in grote steden is leuk; je vaart met je kano door verborgen watertjes en overkluisde grachten. Een mooi cultuurlandschap waar de tijd heeft stil gestaan geeft veel rust. Of een ruige Biesboschtocht, naar plekken waar wandelaars of fietsers nauwelijks kunnen komen, dat blijft ook heel leuk. De afwisseling boeit."

Kanoroute   Plaats   PR KM
Vrieschloër Vennen   Vriescheloo   GR  22
Rondje Zeebodem   Almere   FL 23
Rondje Bovenwijde   Giethoorn   OV 8/20
Verstilde Trilvenen   Kalenberg   OV 14/20
Gele Plomp   Vreeland   UT 21
Langs de drijftillen   Kortenhoef   NH 10/13
Naardermeerrondje   Naarden   NH 25/27
Rondje Sleutelstad    Leiden   ZH 17
De Kaag   Sassenheim   ZH 22
Oude Alm   Giessen   NB 21

Zelf het water op? Nog even dit

"Het zelf varen is dan nog wel 'een dingetje'. Ik adviseer eigenlijk altijd om voor de eerste keer naar een kanovereniging in de omgeving te gaan. Deze hebben vaak open dagen en instapcursussen. Je krijgt dan van gemotiveerde kanovaarders alle informatie en je mag in verenigingskano's de eerste peddelslagen doen onder begeleiding. Het materiaal is goed en compleet en de instructies uitstekend. Dit voorkomt dat, als je bij een kanoverhuur een kano huurt, het nieuwe avontuur misschien tegenvalt door ontbreken van uitrusting en aandacht.
Je zult niet gauw een kanopool zien, maar heb je vragen over het kanoën, dan kun je altijd mailen."

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

word abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland!

Ik word abonnee


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"