De Mooiste van Jos

Jos Baardemans is een van onze vaste routemakers. Hij maakte al meer dan 30 routes; voornamelijk wandelingen in de provincie Utrecht. Wat beweegt nou deze routemaker en wat vindt hij zelf zijn mooiste tochten? We vroegen het hem.

Hoe kwam je bij De Mooiste Routes terecht?
"De vraag hoe ik bij De Mooiste Routes betrokken ben geraakt, moet eigenlijk andersom gesteld worden. Samen met Janneke (van de Bunt) en René (van den Elsen) heb ik deze organisatie opgezet. De website waarvoor we actief waren stopte en we vonden dat al die mooie routes, waar zoveel vrijwilligers zich met hart en ziel voor ingezet hadden, niet zomaar konden verdwijnen. In 2014 begonnen met 10 routes hebben we er nu zo'n 1300 die beheerd worden door meer dan 150 vrijwilligers. En niet te vergeten ongeveer 3000 abonnees die van die routes kunnen genieten."

Van wat voor tochten houd jij?
"Ik ben vooral een wandelaar, zowel alleen, als met zijn tweeën of een groep. Maandelijks organiseer ik een wandelpool. Een heel gezellige en sociale activiteit. Je doet er veel abonnees een plezier mee, dat blijkt wel als je ziet hoe snel en vaak de pools vol zitten. We zouden best meer poolorganisatoren kunnen gebruiken.

Mijn favoriete gebied is de Utrechtse Heuvelrug en niet alleen omdat ik er woon. Het is kleinschalig, afwisselend en vaak erg rustig. Het zal dus geen verrassing zijn dat de meeste routes die ik ontwikkeld heb door dat gebied gaan. Bij het maken van een route vind ik afwisseling belangrijk. Niet alleen qua landschap maar ook in de paden en paadjes. Mijn mooiste vind ik Heuvel en Hank die alleen van april tot en met september te lopen is. Een fantastische wandeling op het snijvlak van Heuvelrug en Nederrijn."

De mooiste wandelingen van Jos
Zo, dat is een mooie introductie. Natuurlijk zijn we nu reuze benieuwd naar de mooiste tochten van Jos. Hier komen ze!

Wandelroutes   Plaats   PR   KM
Trotse Torens   Utrecht   UT   7/9
Kop op!   Amerongen   UT   8
Zomerpolder   Leersum   UT   9/11
Graven bij Maarsbergen   Leersum   UT   11/15
Pyramide Lombok   Leersum   UT   11/21
Tussen Vogelwater en ...   Leusden   UT   12/20
Graven bij Amerongen   Amerongen   UT   13/19
Heuvel en Hank   Amerongen   UT   14/18
Goed te pruimen   Amerongen   UT   16
Bylaers Paradijs   Achterveld   UT   16

Geen keuze kunnen maken? Kijk verder op de routepagina.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

word abonnee!

Voor maar € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland!

Ik word abonnee


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"