De Mooiste van Rien

Rien de Schipper heeft diverse wandel- en fietsroutes ontwikkeld, vooral in Noord-Brabant en Zeeland. Hoe is dat zo gekomen? En wat vindt Rien zelf zijn mooiste routes? We vroegen het hem.

Hoe ben je routemaker geworden?
Eigenlijk ben ik al heel lang routemaker, zonder het zelf te beseffen. Als boerenzoon houd ik van buiten zijn: wandelen (en fietsen), maar ik heb de lastige eigenschap dat ik niet erg van herhaling houd. Dus wil ik steeds ergens anders kijken en dat is dan al snel buiten je eigen directe omgeving. Om tijdens het wandelen iets te doen te hebben, ben ik grenspaalwandelingen gaan maken. Je zoekt dan de grenspalen op en legt ze op de foto vast. Kijk maar eens op https://nldo.blogspot.com. Accuraat kaartmateriaal en enige vasthoudendheid zijn beide noodzakelijk. Om dan ook nog met enige efficiëntie de palen te zoeken, ligt het voor de hand dat een optimale route erg belangrijk is. Zie daar de oorsprong van mijn route maken. Toen de grenspalen opraakten ben ik ook routes gaan maken voor een groepje bekenden, die regelmatig met mij meewandelden. Zo ben ik bij DMR terecht gekomen: wandelpools organiseren via DMR was wat simpeler dan zelf de hele administratie maken.
Een aantal van die wandelingen uit het verleden hebben inmiddels de site gehaald, vastgelegd en beschreven volgens de DMR standaard. Diegenen die wel eens met een pool van mij meewandelen, weten dat ik dan ook weer graag daarvan afwijk. 

Van wat voor routes hou je het meest?
Mijn mooiste wandelingen gaan over open of halfopen gebied. Met zoveel mogelijk afwisseling. Kleine paadjes, met soms wat kruip-door sluip-door. Lange rechte wegen en verharding probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Ik heb dan ook een sterke voorkeur voor werken met gps (op de telefoon), waarmee ook ingewikkelde routes prima vast te leggen zijn.

Afkomstig uit Zeeland, fietsprovincie bij uitstek, stoorde het mij dat er nauwelijk DMR-fietsroutes in Zeeland waren. Inmiddels heb ik er drie gemaakt: alle drie de moeite waard.

Wat zijn de mooiste die je maakte?

Fietsroutes   Plaats   PR   KM
Kiek, de Westerschelde   Nisse   ZL   34/50
Oh, oh, Oosterschelde!   Kattendijke   ZL   36/58
Wandelingen            
Moer en Mossels   Yerseke   ZL   11
Duijfhuis aan de Dommel   Liempde   NB   8/12
Het Mooiste Ven   Boxtel   NB   12/17
Gat van Roels   Someren   NB   13/16
Liskes en Plateaux   Valkenswaard   NB   18
Tussen Molen en Kluis   Valkenswaard   NB   24

Geen keuze kunnen maken? Kijk verder op de routepagina.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

word abonnee!

Voor maar € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland!

Ik word abonnee


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"