Wandelen bij Haaksbergen

Bij Haaksbergen kun je wandelen door een aantal veengebieden. Met de wandelroute Witte Veen en Buurser Beek kom je door een van de weinige nog overgebleven hoogvenen in Nederland. Je loopt langs natte heide, bosjes, waterplassen en zompige velden met biezen en veenpluis. Het begin en het einde van de wandeling gaat langs de slingerende Buurserbeek. Halverwege kun je in Duitsland pauzeren bij de watermolen Haarmühle. Ook de wandeling Haaksbergerveen gaat door een hoogveengebied. Je loopt langs oude turfgaten en veenribben, en over natte heide. Je klost over een vlonderpad en danst over verende veengrond.

Buurserzand, Buurserbeek en Bommelas

De wandeling Buurserzand gaat door een gevarieerd heidegebied dat deels bestaat uit droge heide met hier en daar grote groepen jeneverbesstruiken. Andere delen zijn nat; hier groeit de dophei, die in de zomer lichtroze bloeit. Langs het pad kun je de klokjesgentiaan tegenkomen en bij de plassen zonnedauw. De route gaat ook door stukken bos en langs de Buurserbeek. Je passeert de Bommelas, een boerderij uit 1840, en de Harrevelderschans, een overblijfsel uit de Tachtigjarige Oorlog.

Wandeling   Plaats   KM
Witte Veen en Buurser Beek   Haaksbergen   12
Haaksbergerveen   Haaksbergen   11/17
Buurserzand   Haaksbergen   12/17
Riet kieke   Haaksbergen   8/12
Needse Achterveld   Rietmolen   11
Tweemolenroute   Eibergen   20

Buurserzand - De Bommelas

Verder kijken dan Haaksbergen

Ben je benieuwd naar meer route in deze regio? Ga dan naar de routepagina. Daar vind je ook wandelingen bij Eibergen. En hele mooie fietsroutes.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word abonnee

Als abonnee heb je voor € 13,50 een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland.
Ik word abonnee!
Ik bestel een cadeaubon
Of koop een losse route voor €2,50.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"