Wandelen bij Ommen

Ommen ligt midden in een prachtig wandelgebied. Wil je letterlijk de hoogtepunten van deze omgeving pakken, ga dan op pad voor Lopen bij Lemele. De wandeling gaat over de Archemerberg en de Lemelerberg, met uitgestrekte heidevelden en ontelbaar veel jeneverbesstruiken. Het tweede deel van de route gaat via de Lemeler Esch en Landgoed Archem naar het stroomgebied van de Regge. Je komt over Landgoed Eerde, met hooilanden en mooie akkers, en door het buurtschap Eerde met enkele monumentale boerderijen.
Een andere aanrader in de regio is wandeling Landgoed Visteren, door een veelzijdig gebied met bos, hei en park; akkers en rivierenland.

Beerze en Junne

Tijdens de wandelroute Beerze en Junne maak je kennis met twee fraaie landgoederen tussen Ommen en Mariënberg. De route biedt veel variatie. Zo wandel je door heuvelachtig bos met slingerende eenmanspaden, langs de Vecht en langs een oude Vechtarm. Ook kom je langs akkers en velden en kun je een kijkje nemen bij de stuw van Junne.
Junne zelf is een buurtschap met fraaie authentieke boerderijen en een brink met karakteristieke eiken. Bij Thee- en koffieschenkerij Junners kun je neerstrijken voor een aangename pauze.

Wandeling   Plaats   KM
Beerze en Junne   Beerze   14/17
Lemelerleeuw   Lemele   9
Stuifzanden en Hooilanden   Ommen   11
Stuifzanden en Vennen   Ommen   11
Lopen bij Lemele   Ommen   12/20
Mooirivier   Dalfsen   15
Van Heide tot Havezate   Dalfsen   15/18
Landgoed Vilsteren   Vilsteren   16/19

Archemerberg

Verder kijken dan Ommen

Meer inspiratie nodig? Op de routepagina vind je nog veel meer mooie wandelingen in Overijssel, bijvoorbeeld op de Sallandse Heuvelrug en in Twente.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word abonnee

Als abonnee heb je voor € 13,50 een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland.
Ik word abonnee!
Ik bestel een cadeaubon
Of koop een losse route voor €2,50.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"