Weekendje Wandelen Driebergen

Driebergen ligt aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. In de omgeving kun je heerlijk wandelen. Het is genieten van de vele mooie landgoederen in dit gebied. Maar ook het pad langs de Kromme Rijn en het broekenlandschap is mooi. Wij hebben een groot aantal wandelroutes in dit gebied. Kies Driebergen eens als startpunt van een wandelweekend, of van een midweek wandelen!  Er is genoeg te doen.

utrechtse heuvelrug, kromme rijn en heidetuin

Maar liefst zes van onze wandelingen starten bij station Driebergen-Zeist. Een aantal voeren je over fraaie landgoederen als Kraaybeekerhof, Heidestein, Bornia en De Breul. Je komt door bossen, langs vennetjes, over heidevelden en zandverstuivingen. Ook een wandeling naar Austerlitz of naar de heidetuin, die in een parkachtig landschap ligt, is mogelijk. De route Rijnarmpjes leidt je langs de Kromme Rijn naar Utrecht. Met de trein ben je zo weer terug in Driebergen. En wil je wat meer avontuur kies dan voor Broekenland. Een deel daarvan gaat door moerassig gebied met veel planken bruggetjes.

Verblijven in Driebergen, Zeist of Bunnik

In Driebergen zijn enkele overnachtingsmogelijkheden. Klik op de website van de  Heuvelrug op overnachten. Zeist en Bunnik liggen op korte afstand. Je kunt ook daarnaartoe uitwijken voor een overnachting.

Wandelroutes   Plaats   KM
Bornia's Baaierd   Driebergen   7/16
Broekenland   Driebergen   18
Heidetuin en Buitenplaatsen   Driebergen   14
Het Kippenpaleis (lijnwandeling)   Driebergen   9/17
Petite Suisse (gps only)   Driebergen   12
Rijnarmpjes (lijnwandeling)   Driebergen   19
Rondje Groene Driehoek   Driebergen   13
Traaij - Traay   Driebergen   7/12
Utrechts Trio   Driebergen   18

Een andere wandeling, fietstocht of kanoroute kiezen? Ga dan naar de routepagina.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

word abonnee!

Als abonnee heb je voor € 13,50 een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland. En voor slechts € 24,50 heb je al een tweejarig abonnement! 
Ik word abonnee


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"