Weekendje Wandelen Mechelen

In het Zuid-Limburgse Heuvelland liggen in een driehoek vlak bij elkaar drie sfeervolle dorpjes met veel vakwerkhuizen: Mechelen, Vijlen en Epen. De rustige omgeving is een eldorado voor wandelaars. Je kunt er heerlijk wandelen door bossen en weilanden, langs slingerende beken in dalen. Af en toe is het stevig klimmen, maar dan is het daarna genieten van prachtige vergezichten. Wij hebben in die omgeving een aantal prachtige wandelingen. Kies een van deze dorpen eens als startpunt van een wandelweekend, of van een midweek wandelen! Er is genoeg te doen. 

vakwerkhuizen, de geul, het hoogste kerkdorp

Het is moeilijk om te kiezen tussen de wandelingen uit het lijstje hieronder. Is het geweldige landschap hier echt of is het een droom? Je kunt naar het hoogst gelegen kerkdorp en café van Nederland. Ga wandelen met een 'Toscaans' tintje of kies voor het glooiende Geuldal. Ongeveer 6km van Mechelen kun je in Lemiers genieten van de topwandeling Schöne Aussicht. Je wandelt daar van het ene uitzichtpunt naar het andere.

verblijven in mechelen

In Mechelen en de omgeving kun je overnachten in diverse sfeervolle locaties. Tip: houd wel in de gaten wanneer de Heuvelland4daagse wordt gelopen. Dan kan het wel druk zijn in dit gebied.

Wandelroutes   Plaats   KM
Fraai hè!   Mechelen    17
Toscaans genieten   Mechelen   13
Tussen Geul en Gulp (gps)   Mechelen   18
Glooiend Geuldal   Vijlen   13
Bergdorpje Vijlen   Vijlen   15
De Zevende Droom   Epen   14
Schöne Aussicht   Lemiers   16

Een andere wandeling, fietstocht of kanoroute kiezen? Ga dan naar de routepagina.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

word abonnee!

Als abonnee heb je voor € 13,50 een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland. En voor slechts € 24,50 heb je al een tweejarig abonnement! 
Ik word abonnee


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"