Wandelroutes rond Barchem

Bij Barchem is het heerlijk wandelen. De deelnemers van de Barchemse Vierdaagse, die elk jaar in juli georganiseerd wordt, zullen dat beamen. Maar natuurlijk kun je er ook in de rest van het jaar goed uit de voeten. Neem bijvoorbeeld de wandelroute Beekvliet bij Borculo. Deze voert over het landgoed Beekvliet dat tussen Barchem en Borculo ligt. Hier vind je glooiende akkers, karakteristieke boerderijen, oude houtwallen en bloemrijke graslanden. Rond het Stelkampsveld, een Natura 2000 gebied, is de voedselrijke bovenlaag van weiland afgegraven en is een deel bos gekapt. Bijzondere planten als Spaanse ruiter, klokjesgentiaan en orchideeën profiteren hiervan en keren terug.
Op zoek naar wat meer uitdaging? Kies dan de wandeling Dwalen bij Lochem. Deze voert je over de Lochemse Berg en de Kale Berg. De route gaat voor een groot deel door bos, maar ook langs akkers en velden. Op diverse plekken heb je mooi uitzicht over de glooiende omgeving.

Tweedaagse wandeling bij Barchem

Heb je wat meer tijd tot je beschikking? Kies dan de tweedaagse wandelroute Zwerven tussen Lochem en Vorden en ontdek hoe gevarieerd de omgeving van Barchem is. Op dag 1 wandel je door bossen, langs meertjes en vennen, over heide met jeneverbessen, langs kastelen en landhuizen en door de bijbehorende parken. Dag 2 gaat ook door bossen, langs kastelen en landhuizen. Verder kom je dan over de Lochemse berg en langs het riviertje de Berkel.

Wandeling   Plaats   KM
Hagenbeek   Barchem   8
Beekvliet bij Borculo   Barcehm   10/12
De Slinger om Zwiep   Barchem   13
Waterrijk Berkelland   Borculo   17/22
Langs Zonnebloem en Heidepol gps   Lochem   15/18
Dwalen bij Lochem   Lochem   17
Zwerven tussen Lochem en ... 2dg   Lochem   43
Medler en de Wiersse   Vorden   10/13

Verder wandelen in de Achterhoek

Heb je de smaak te pakken en zoek je meer wandeltips in de Achterhoek? Ga dan naar de routepagina. Daar vind je nog meer wandelingen rond Barchem en verder in de Achterhoek.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word abonnee

Als abonnee heb je voor € 13,50 een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland.
Ik word abonnee!
Ik bestel een cadeaubon
Of koop een losse route voor €2,50.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"