Weekendje Fietsen Egmond aan Zee

De kuststreek van Noord-Holland is een fijn gebied om te fietsen. Over de vele fietspaden in het Noordhollands Duinreservaat en in het noorden door de hoge Schoorlse Duinen. In de verschillende badplaatsen is het lekker toeven op een van de vele terrassen. Achter de duinen vind je het vogelrijke polderlandschap, een aantal recreatiegebieden en molens. Daar rij je over oude dijken en rustige landweggetjes. Ook een uitstapje naar het centrum van Alkmaar is mogelijk.

duinen, mooie uitzichten, badplaatsen en polders

Veel van onze fietstochten voeren door of langs de duinen. Maar ook door de polders. In de verschillende badplaatsen kan het soms gezellig druk zijn. Geen van de routes start in Egmond aan Zee. Maar als je op de routekaart kijkt, zie je dat de Heerlijke Duinen en Toeren door Duin en Stad door Egmond aan Zee komen. Dus je kunt de route in het dorp gewoon oppakken. De startpunten van de andere routes liggen, als je met de auto bent, niet ver van het dorp af. Kies je voor Rondje Pontje Polderland dan rij je door het waterrijke polderland van het ene dorp naar het andere.

In het lijstje hieronder vind je de fietstochten.

Verblijven in egmond aan zee

Het is natuurlijk ook prima om een overnachting in een ander dorp te zoeken. Maar in Egmond aan Zee vind je voldoende overnachtingsmogelijkheden. Kijk voor meer info op de site van Hotel in Egmond.

Fietsroute   Plaats   KM
Toeren door Duin en Stad   Egmond-Binnen   46
Pannetjes met Polderland   Bergen   42
Kaas, Kool en Duin   Alkmaar   46
Heerlijke Duinen   Castricum   32/46
Rondje Pontje Polderland   Castricum   34
Molens rond Heerhugowaard   Heiloo   51/65

Ga voor meer fietsroutes in Noord-Holland naar de routepagina.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

word abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland!

Ik word abonnee


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"